Personen

Uit ESB Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het onderstaande diagram toont de gegevensobjecten die als persoon betrokken zijn bij de primaire en/of ondersteunende processen van een onderwijsinstelling in hun onderlinge samenhang.

PersoonNatuurlijk persoonRechtspersoonWettelijke vertegenwoordigerOnderwijsinstellingRegistratieIdentificatieTekenbevoegdePersoonsrolPraktijkopleiderBPV-bedrijfMedewerkerAlumnusOpdrachtgeverLeverancierProspectDeelnemerPersonen.png
Over deze afbeelding

We maken onderscheid tussen Personen (Natuurlijke personen of Rechtspersonen) en Persoonsrollen. Een Persoonsrol is de rol waarin een Persoon acteert richting een onderwijsinstelling, en omvat daarmee de relatie van de persoon met de instelling. Een Persoon kan meerdere Persoonsrollen hebben; zo kan één individu bijvoorbeeld zowel Deelnemer als Medewerker zijn. Aan elke Persoonsrol ligt een Registratie ten grondslag. Een Persoon is (in zijn Persoonsrol) uniek identificeerbaar middels een aan zijn Registratie gekoppelde Identificatie. Verschillende Registraties kunnen tot verschillende Identificaties leiden (bijvoorbeeld: deelnemernummer voor Persoonsrol ‘Deelnemer’, medewerkersnummer voor Persoonsrol ‘Medewerker’), maar een Identificatie kan ook voor verschillende rollen gelden (bijvoorbeeld: één medewerkersnummer voor iemand die als medewerker meerdere Persoonrollen vervult, e.g., ‘Docent Duits’ en ‘Arrangeur’).


Gegevensobjecten: