Ondersteunend

Uit ESB Wiki
(Doorverwezen vanaf Ondersteunend)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het onderstaande diagram toont de gegevensobjecten die betrokken zijn bij de ondersteunende processen van een onderwijsinstelling in hun onderlinge samenhang. Een aantal van deze gegevensobjecten speelt ook een rol in de primaire processen.

Wanneer in het diagram boven de naam van het gegevensobject schuingedrukt een ander gegevensobject wordt genoemd, betekent dat dat het desbetreffende object een verbijzondering is van het genoemde object. Meer informatie over deze objecten is te vinden in de diagrammen over Middelen, Personen en Registraties.

ArbeidsContract/overeenkomstLeverancierMedewerkerLeveranciersContractOrganieke eenheidKostenplaatsJournaalpostOnderwijsinstellingOnderwijslocatieRuimteOndersteuning.png
Over deze afbeelding

Een Onderwijsinstelling kent twee verschillende ‘opdelingen’: en fysieke en een logische, - Fysiek: een Onderwijsinstelling heeft een of meer Onderwijslocaties waar onderwijs wordt verzorgd. Elke Onderwijslocatie bestaat uit een verzameling Ruimtes. - Logisch: een Onderwijsinstelling bestaat uit een verzameling Organieke eenheden die verbonden zijn aan Kostenplaatsen. Een medewerker werkt voor een Organieke eenheid en voert het werk uit op een of meer Onderwijslocaties. Het onderscheid tussen verschillende typen medewerkers (intern/extern, leidinggevende, et cetera) kan desgewenst gemaakt worden door invulling van het attribuut ‘type’ van de Persoonsrol Medewerker.


Gegevensobjecten: